2017. január 29., vasárnap

Háttér munka ( ovi, rehabilitáció, csípő műtét )

Kedves Követőink!

Olivér körüli munkák akkor is zajlanak, mikor nem blogolok minden egyes lépest külön-külön 
🙂

Így most gyorsan eszközölök egy expressz összefoglalót az utóbbi hetek eseményeiből amik érintenek Bennünket.


Még decemberben kértem tőletek segítséget Oli ovijába egy csoport szoba felújításhoz, hihetetlen gyorsan kaptunk számos felajánlást, segítséget, így a munkálatok január 2. hetében el is kezdődtek, és zajlanak jelenleg is . Remélhetőleg heteken belül már birtokba is vehetik a gyerekek  🙂





Decemberben szereztünk tudomást, hogy  a budapesti Borsóházban (ahová tréningezni járunk ) hihetetlenül szuper új kezdeményezés jött létre !  

"A Borsóház Nemzetközi Intenzív Terápiás Központ részleges finanszírozási megállapodást kötött, ennek köszönhetően 2017-ben minden magyarországi bejelentett lakcímmel és érvényes társadalombiztosítással rendelkező súlyosan és/vagy halmozottan sérült gyermeket és felnőttet az alábbiak szerint tudunk ellátni.
A finanszírozás az alábbi ellátásra vehető igénybe:
- „Intenzív Tréning” gyógytorna-fizioterápia - TheraSuit, TheraTogs
A finanszírozás mértéke: 45%
A finanszírozott ellátási ciklusok mennyisége javaslattól függ.
A finanszírozást az ellátási protokoll betartásával vehetik igénybe a páciensek..."


 Mivel ez nekünk is hatalmas segítség lehet, bejelentkeztünk januárra terápiás konzultációra. A héten jártunk fent, hogy részt vehessünk a konzultáción és mivel minden jól sikerült, így megkaptuk az 1 éves fejlesztési tervünket és a támogatást !!!! Óriási segítség ez nekünk és számos más családnak is akik ebben részesülhetnek. Köszönjük!!!! 
Adód 1%-val támogathatod ezt a nemes kezdeményezést 
BORSÓSZEM GYERMEKFEJLESZTŐ KÖZHASZNÚ EGYESÜLET
 18035997-1-07

Oli és a csípője ( tanmese) 
Oli bal csípője sajnos nem a vártak szerint alakult a tavalyi beavatkozás után, javult de nem a kellő mértékben. Így tudomásul vettük, hogy szükség lesz a csontos csípő műtétre, amikor is a helytelenül álló combcsontot elvágják, a megfelelő szögbe igazítva csavarozzák, lemezelik, majd 6 hét fekvő gipszbe teszik. Számos lehetőség körbejárása, több konzultáció (itthon és külföldön egyaránt)  Debrecen mellett tettük le a voksunkat.  S útra keltünk szintén a héten 🙂 

Debrecenben... újból rtg készült, vizsgálat, megbeszélés, mert ugye a csontos műtétre vittük volna...egyszer csak azt mondá a doktor úr : hát, elég érdekes ez a gyermek, ugyanis FANTASZTIKUS, hogy fasciomyotomia-izombemetszés a feszes részeken-eredménye az a rtg-nek szerint, hogy a jobb oldali vápába visszakerült a femur feje, a bal oldali pedig nem fölfelé, hanem oldalra rotált(kifordult) de mindkét fejen ottmaradt a mag, azaz az ízületképző! Mindenki rosszul értékelte eddig, mert felfelé nyúltnak látta. Ha ilyen jól reagál erre a műtétre, akkor azt javasolja, hogy ITTHON végezzünk rajta nagyobb izombemetszést és NEM A CSONTOS MŰTÉTET, mert megéri! Tehát, ugyanazt, de mégsem teljes izomátvágással, hanem csak részlegessel, de nagyobbat, mint amit  Nazarkin csinált. Eddig ezt itthon mindenki elutasította!
Előre sajnos nem tudnak jósolni, betegenként eltérő a hatása, de mi megteszünk minden tőlünk telhetőt, hogy a legjobb eredménye legyen 🙂

Természetesen a korábban végzett beavatkozás is csak egy lehetőség volt, amit (a doktor úr véleménye szerint is !) maximálisan kihasználtunk. Köszönet ezért mindenkinek aki bármilyen módon támogatta vagy részt vett Oli rehabilitációjában !!! 
Jövőhéten egyeztet doktor úr a helyi gyerekspecialista doktornővel ( akivel eredetileg felvettem a kapcsolatot) és megbeszélik, hogy ki és mikor végzi el a műtétet , aztán gőzerővel mehet  a rehabilitáció !

Mindenre fel voltunk készülve, de erre nem, szinte sokkolt minket a jó hír, eszembe sem jutott , hogy ilyen lehetőséggel térünk haza





Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése