2017. október 21., szombat

DELFINTERÁPIA segítheti Olivér gyógyulását



BORS 2017.10.21.

7 év után és sok-sok megpróbáltatás, műtét, torna, harc (amit veletek, a ti segítségetekkel tudtunk csak megvívni) után ez a lehetőség tán az utolsó Olinak...a Tb ezt sem támogatja.
GYÓGYMÓD Már a születésekor komoly problémákkal kellett szembenéznie egy most hét éves lakiteleki kisfiúnak. Fekete Olivér koraszülöttként jött a világra, a köldökzsinór háromszor rácsavarodott a nyakára. Ennek következtében megfulladt, többször is agyvérzést kapott, huszonnégy órán belül ötször kellett újraéleszteniük az orvosoknak. Emiatt a mai napig számtalan problémával kell szembenéznie, a helyzet azonban korántsem olyan súlyos, mint amilyenre a szakemberek előzetesen számítottak.
– Olivér szerencsére a mozgásában egyáltalán nem magatehetetlen, képes gurulva közlekedni. Jelenleg egy speciális óvodába jár. Noha értelmileg le van maradva a kortársaitól, az agyállománya nem sérült, így van esély komoly fejlődést elérni – bizakodott az édesanya, Pénzes Xénia. A Borsnak arról is szót ejtett, hogy Olivér beszédkészségén egy speciális, úgynevezett delfinterápia segíthet.
– A kéthetes és tíz alkalmas kezelést Törökországban végeznék el. A tapasztalatok azt mutatják, hogy a delfinek rendkívüli hatást gyakorolnak a betegekre. A megoldás kulcsa a delfinek által kibocsátott ultrahang, amellyel kommunikálnak egymással. Ezek a hangok képesek arra, hogy stimulálják és beindítsák az agysejteket. Olivér rengeteg időt tölthetne a delfinek közelében, a professzor pedig biztos benne, hogy komoly fejlődést érhetnénk el – mesélte az édesanya.
A terápia azonban rendkívül költséges, mindennel együtt nagyjából 6 ezer euróba, átszámítva közel 1 millió 800 ezer forintba kerülne. A család ezt az összeget egymaga képtelen előteremteni, így az emberek segítségét kérik, hogy Olivér egy szép napon meggyógyulhasson.
A felajánlások a következő bankszámlára küldhetők:
Fekete Olivér,
Fókusz Takarékszövetkezet,
52000018-15076177
IBAN: HU23 5200 0018 1507 6177 0000 0000
SWIFT: TAKBHUHB
Megjegyzés:Olivér fejlesztése
Hálásan köszönünk minden jószándékú segítséget!

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése