2012. január 25., szerda

Ismét itt

vagyunk, nem is voltunk elveszve csak olyannyira lefáradva kollektíven, hogy nem volt erőm írni sem. Gyerekecském ismét fogzik és szinte minimalizálta az egy napra eső átaludt órák számát max 6 órára!!!! Szóval teljes képszakadás volt nálunk már sokszor napközben is :)
Kibújt az eddigi 10 fogacska mellé 2 alsó rágó és úton van a 4 szemfoga is ( halle luja,mert miért is tartana közte szünetet ?!).
Egyébként igen jó hangulatúan telnek a napjaink, csak ritkán akar kiborítani ( persze néha sikerül azért :P), azt is főleg evés közben. Nagyon ügyesen eszik alapjáraton, de néha szélmalom harcot vívunk, hogy több menjen a pocakjába mint az előkére!
Véglegesen bevezettük a tápszert is napi 2-3 alkalommal fogyasztja ( kb 1 decit alkalmanként). A tehén tej annyira nem jött be, de továbbra is próbálkozunk vele. Viszont ismét eszik tejbegrízt ( tehén tejből) és a tejpépet sem utasítja el, persze amelyik ízlik neki :). A súlyát nem tudom,mert nem voltunk tanácsadáson, talán majd jövőhéten, de annyira nem izgat már a dolog, mert eszik, szép mennyiségeket, pisil-kakil eleget, szóval ez van, Ő ilyen kis filigrán alkat.
Egyre többször ügyeskedik már a kezével és a szemével is! Néhány napja figyelgetem már, hogy sokszor utánozza az arcunk mimikáját ( amit mi hangtalanul teszünk) és egyre sűrűbben fixálgat, igaz, csak néhány másodpercig, de ez már nagy haladás. Előre hunyorog, ha tudja, hogy valami disznóságot csinált és le fogom szidni érte! Szóval azt gondolom, hogy Oli olyan mint az alvó oroszlán, mert minden benne rejlik, csak fel kell ébreszteni! :D
Nagyon jól állunk az epilepsziával is, ugyanis szinte minimális gyógyszeradag mellett majdnem teljesen tünetmentes, nagyon ritkán fordul elő 1-1 kis roham ami 100%-ban a fáradtság kontójára írható! Február 16-án megyünk Deb-be neurológiára, remélem ott is megerősítik majd ezt!
Továbbra is járunk Dévényre, korizni, zeneterápiára és Lacihoz is talpmasszázsra. Legutóbb mikor voltunk masszírozáson,nyomott valami új pontot is Laci, hogy ne legyenek olyan kötöttel a csípői Olinak és már aznap este teljes terpeszt csinált a gyerek az ölemben!!! Úgy tudtam fogni felhúzott lábakkal, mint egy kis békát, ami egyébként a világ legtermészetesebb gyerek tartási módja, csakhogy nem nálunk egy feszes gyereknél. Szóval nagy hurrá volt!!! ÉS azóta is tartja ezt a lazaságot!

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése