2012. február 2., csütörtök

Befagyasztva

vagyunk már napok óta. Olyan marha hideg van napközben is -10 fok körül, hogy nincs kedvem kimozdulni sem. Szinte fáj amikor kint levegőt vesz az ember. Csak akkor mozdulunk ki, ha nagyon muszáj.
Olcsika hála a napkitörésnek egészen jókat aludt mostanában, egészen szerdáig tartott ez az idilli állapot, mikor is ismét kitört a nap és szinte egész éjjel csak fájdalmasan sírt és alig aludt valamicskét. Aztán szerencsére mára már nagyjából helyre rázódott a gyerek, csak 1-szer kelt hajnalban és nappali is 2-őt aludt.
Nagyon kínozzák a fogacskák is, 12 van ilyen-olyan kibújt stádiumban, és a nyamvadt 4 szemfog is úton továbbra is. Csórikának néha úgy be van dagadva mindenhol az ínye, hogy a már teljesen kibújt fogak is csak félnek néznek ki a vörös és dagadt íny miatt.
Nagyon sokat fixálgat, csak viszonyításként, eddig kb. napi 5-6 alkalommal volt másodpercekre, most napi 50-60 alkalom van másodpercekre. Szóval hurrá és remélem ez csak tovább javul. Nagyon sokat okosodott megint, annyira imádom,hogy ilyen kis értelmes! Most már szinte minden megcsinál kérésre amit megmutatok, vagy rövid ideig gyakorlunk, mint pl. öltözés-vetkőzésnél emeli a fejét, húzza ki a kezét a ruhából, megmutatja az okos kis fejét (ezt friss tudomány, nem tudom, hogy holnap is tudja-e majd, remélem igen)... stb.
Egyre ügyesebben kúszik, bár ezt velem nem szereti csinálni, azApjávak viszont nagyon ügyesek együtt ( végre valami amit ketten csinálnak élvezettel :P).
Járunk mindenhová továbbra is ( Dévény, korai, zeneterápia, reflexológus), azonban az itthoni foglakozásokat átvariáltam,már nem csináljuk menetrend szerűen csak játék szerűen,ugyanis azt gondolom, hogy az az anya szeretnék lenni akivel élvezet együtt játszani ,és nem az aki nyúz a kötelező feladatokkal. Szerintem mióta ez így van sokkal okosabb és próbál önállóbb lenni. Ugyanis ezzel párhuzamosan magára hagyom a játszó szőnyegem akkor is ha neki az nem tetszik és én gonosz anya mondjuk kiteregetek, vagy elmosogatok, vagy hajat mosok... stb. Igaz, hogy van amikor sír, de muszáj,mert totálisan ő irányítja az életünket ami nem teljesen normális. Oli is nagyfiú már, néha kell, hogy lefoglalja magát 5-15 percre önállóan. Egyébként az esetek többségében már nem sír, ügyesen leköti magát.
Nagyon sokat gagyarászik már, próbálja az új hangokat,annyira édes pofa!
Az evése a fogzás, illetve a fáradtságának mértékétől függ, mostanában átállt a napi 1 alvásra délben ( persze vannak kivételes alkalmak) és általában az alvás után ebédel, mert akkor jó ízűen és tetemes mennyiséget eszik. Másik napokon meg szinte semmit, de ezen már nem agonizálok annyit. A tejpépeket szinte elhagytuk, egyedül a Sinlac van meg tápszer ( és persze cici). Próbálom változatossá tenni neki a Sinlacot, mintha változatos tejpép lenne, hol gyümölccsel, hol joghurttal... stb.
Egyébként teljesen felnőtt koszton él, már csak villával kell összenyomkodni a kaját, de van amit már azzal sem.Most az új kedvence a füstölt virsli, ebből egyet megeszik jó fél szelet kenyérrel, reszelt sajttal, majonézzel és ketchup-pal :D
Holnap megyünk barátnőzni ( azt a pár utcányi távot le sétáljuk), délután meg bevásárolni, mert ha tényleg annyi hó lesz mint mondják nem árt felkészülni :)

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése