2012. október 13., szombat

Hosszú hallgatás után

ismét itt vagyunk ( és tulajdonképpen nem is tűntünk el, csak sok dolgunk volt mostanság) és hoztam pár fotót is a napjainkról:)

Összefoglalva az utóbbi 10 nap eseményeit:

Voltunk tanácsadáson, kiderült, hogy Oli allergiás a tejre, kazeinre, tojásfehérjére és a rozslisztre. Ezért elég sok időt fordítok mostanában az élelmiszer beszerzésre, hogy neki jó legyen :) Szintén a tanácsadáson mértük meg a fiacskámat, aki akkor 9.650 gr volt vagyis kemény 50 gr-ot szedett magára ( vagy még tele volt a pocija  a reggelivel :P), ezért ezt a súlyt tekintem kiindulónak, a megfelelő tej ... stb mentes étrendjének remélhetőleg meg lesz a hatása:)
Szeptember 6-tól Gyesen vagyok, ami igen szomorú, hiszen az összege kb 25.000.- Ft/hó ami igen soványka :( (ezért elgondolkodtató a munkába állásom).
Jártam a helyi Önk-nál is, gyermekvédelmi kedvezményt, lakásfenntartási támogatást és egyéb kedvezményeket kértem/ kaptam! és remélem a  következő tréningbe is besegítenek valamekkora felajánlással.
Érdeklődtem a környéken ( Kkmét, Kkfháza) több bölcsinél és Csanánál ( Családi napközi) is, hogy felvennék-e Olikát, és igen érdekes végeredmény alakult ki. Kb  15-20 intézményt hívtam fel és ebből összesen 3 helyen nem utasítottak el kapásból! ( azt hozzá tenném, hogy ezek mind fizetős intézmények!!!). Egy kkfházi intézményben már jártunk is és jövőhéten megyünk  próba napokra,már  várjuk ( első nekifutásra nagyon szimpatikus volt  hely és a gondozók is!!!). Egy kkméti helyről jelezték, hogy ugyan bármennyire is szeretnének segíteni sajna nem tudnak, viszont nagyon kedvesen és segítőkészen együtt gondolkodtunk 1-2 beszélgetés erejéig és jó ötleteket kaptam, amit ezúton is köszönök !!! :D Maradt a másik kkméti intézmény ahová a jövőhét folyamán szeretnénk ellátogatni, hogy megnézzük / megnézzék Olit és eldöntsék fel tudják-e vállani a felügyeletét. Tehát ez alakulóban van ....
Talán sikerül megszerezni Olinak a szükséges állító gépet, természetesen itthon nem kapható, vagy ha igen azt aranyáron kínálják ( kb 550.000,- Ft!!!), ez is ügyintézés alatt áll ( drukkoljatok, hogy sikerüljön!). Többek  között azért is lenne nagyon jó, ha meglenne már, mert nem győzöm Olit állítva tartani, hiszen állandóan csak állna, viszont ehhez mindkét kezemre szükség van, ezért már plusz dolgot nem tudunk csinálni állás közben ami pedig nagyon kéne ( fogjon, nyissa a tenyerét, szemkontaktust vegye fel, egyen - igyon állva ...stb.
Megérkezett az (általam elnevezett) elasztikus swash-unk ami nagyon-nagyon klassz és bár Oli nem igazán szereti ennek ellenére jótékony hatású a csípőjére.
Jártunk a Cégbíróságon is Kkméten, immáron nem titok, hogy miért: Oximax Alapítvány !!!, bővebben remélem néhány hét múlva :D
Felvettük a ritmust a hétköznapokban is, járunk Dévényezni, koraifejlesztőbe, zeneterápiára, talpmasszázsra is, emellett nyomatjuk a Suit-os házifeladatokat is.
Tegnap esti mérésem szerint Olivér nőtt 2 cm-t az utóbbi hónapban ( ezért ismét feszesebb az eddigiekhez képest :( azonban oldható a feszessége ).
Oli megtanult köpni! Előszeretettel köpi ki a nyálát vagy a szájában lévő bármit ( ennek örülök is meg nem is, ez van..). Ja és fúj is bár azt még nem tudtam összekapcsolni, hogy kérésre is csinálja ( próbáltam az " így fúj a szél"...stb, de nem jött még rá, mit is szeretnék tőle :)
Viszont kérésre, megmutatja az okos fejét és a fülét magabiztosan, a száját és az orrát még inkább véletlenszerűen.
Kicsit újítottunk a beszédindító Tsmt feladatainkon, így sokkal hatásosabbnak bizonyul eddig, ugyanis a már elsajátított szavakat ( baba, anya, apa, adjál/hagyjál) szívesen használja és a Pajzán Népdalok cd-re baba nyelven magyaráz/énekel :D Ja és cumizik, amit eddig nem csinált, természetesen ki-be játszik vele.

Áll a baba áll...
Elasztikus Swash-ban

Ilyen ügyesen csücsül

és röhögve/óvatosan dől el ...

Áramszünet volt  egyik este, Oli volt a fény az éjszakában ( kivéve mikor bekapta teljesen a lámpát és a pofizacsijai világítottak :D)


2 megjegyzés: