2012. október 20., szombat

Programunk a Paci Dokinál 1-2.


 Immáron szóban is beszámolok a fejleményekről, nem csak képekben :)  Régóta szemezgetünk a lovasterápia lehetőségével, azonban eddig Oli nem igazán volt lovagoltatható állapotban, most azonban elérkezett ennek is az ideje. Mamusz egyik kedves ismerőse ajánlotta a Paci Dokit, ő is ide jár a kislányával lovasterápiára és nagyon szeretik. Gyors keresés eredményeként pénteken délután felhívtam Őket és megbeszéltünk szombatra egy időpontot ( ugye milyen gyorsan!). Kicsit kalandos volt az odavezető utunk, de nem is mi lettünk volna, ha ez nem így történik :P
Megérkezésünk és a bemutatkozások után nem sokkal a hős Mamusz ( ugyanis szegény Anyukám retteg a lovaktól) és Oli nyeregbe is pattantak. Ezek az első lépések láthatók a fenti képeken.  Kb 20 perces egy foglalkozás, Oli kb a 3-4-dik( kb 10 perc) kör után elkezdte tartani a fejét és a felső testét! Hihetetlenül látványos a testtartás változása, nem is gondolná az ember. Olyan terpeszt levágott a gyerek, hogy én olyat még soha nem láttam tőle! Természetesen ez sem csoda módszer, mint ahogyan mások sem, ehhez is idő kell és kitartás, hogy eredményt hozzon. A legjobb hatásfoka heti 2-3 alkalmas terápia mellett van, és természetesen megfelelő környezet, segítők mellett ( szerencsére mindez adott a Paci Dokinál!).
"Gyors" ( iszonyú sokat beszélgettünk, Oli meg aludt közben egy jót rajtam...)megbeszélés után hétfőre kaptuk a következő időpontunkat. Ennek a képei láthatóak lentebb. Olika már lazára vette a figurát  és nemtörődöm lazasággal rágcsálta közben az ujját, mindez azonban nem befolyásolta a terápia hatásosságát :)
Nagyon örülök, hogy rátaláltunk a Paci Dokira http://www.pacidoki.hu/hu/rol_hu.html ja és nem elhanyagolható szempont az sem, hogy alapítványi keretek között működnek, tehát a terápia  DÍJMENTES!!!!



Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése