2011. március 20., vasárnap

Kezdetek

Kisfiam Olivér 2010.09.05-én született Kecskeméten,36+6 napra oxigénhiánnyal, 1-es Apgar értékkel, 48cm és 2600gr-mal. Sajnos a köldökzsinór 3-szor volt a nyakán ez okozta a gondokat. A születését követően 4-szer élesztették újra az első 24 órában.
Ezt követően szépen lassan javulni látszott az állapota, majd 15 napos korában átkerültünk Debrecenbe, ugyanis a sok élesztés miatt agyvérzést kapott és a vérömleny a fejecskéjében elzárta az agyvíz útját , ezért Hydrocefalus, vagyis vízfejűség alakult ki nála. 3 hét várakozás és erősödés után sajnos meg kellett műteni, ugyanis a vérömleny felszívódott szépen de nem akart beindulni az agyvíz elvezetés. Ezért 2010.10.12-én kapott egy állandó shunt-öt, ami egy kis mágneses szelep amit beültettek a buksijába és a hasnyálkahártyába összekötésben egy csővel a bőre alatt. A buksijában ha sok a nyomás akkor kinyit a szelep és a csövön keresztül levezetődik a hasnyálkahártyára, onnan pedig szépen a vizelettel távozik.

2010.10.20-án haza jöttünk, küzdöttünk a hasfájással, 1-2 hetente jártunk vissza Debr-be, majd szépen kezdett alakulni minden. Novemberben elkezdtünk Dévény tornázni,ugyanis a sok kórházban fekvésnek meglett az eredménye, néhol túl gyenge ( nyak) máshol túl feszes ( lábak, hát) az izomzata.Január óta járunk korai fejlesztőbe is heti egyszer. Aztán decemberben nagyon rosszul alakult a helyzet, ne evett nem aludt, totál ki volt a gyerek, amikor visszamentünk Debr-be és kiderült, hogy túlvezet a shunt, összes is csúszott kicsit a buksija a drágámnak. Ekkor állítottak rajta és aztán egészen jó lett. Majd januárban ismét állítottak rajta és azóta minden oké volt. 


Közben januárban epilepszia gyanús lett a gyerek, amit EEG vizsgálattal igazoltak, West szindrómája van, szóval arra szednie kell a gyógyszereket.


2011.03.05-én volt 6 hónapos ( korrigáltan 5) 5600 gr és 60 cm, szép nagyfiú :)
Csütörtökön voltunk Debr-ben az EEG alapján maradnak a mostani gyógyszerei, mert javult az alvásos EEG eredménye, meg voltunk dicsérve a tornáztatás miatt ugyanis önmagához képest nagyon ügyesen csinálta a feladatokat. Az átlag gyerekekhez képest kb 1,5-2 hónappal van lemaradva a mozgásfejlődése. A mentális fejlődése most még nem igazán mérhető, majd csak később derül ki, hogy ott van-e lemaradás vagy nem.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése