2011. november 28., hétfő

Régen

írtam már, pedig már napok óta készülök rá. Olyan sok minden történt/történik mostanság, hogy kevesebb időm van mindenre.
Oli jól van, ügyeskedik, fejlődik, huncutkodik és állatira fogzik! Most már szinte minden fog hely látszik az alsó ínyén ( felülre meg ugye nehéz belesni) és a szemfogai már napokon belül kibukkanhatnak az íny alól ( persze remélem mihamarabb).
Az alvása továbbra is változó, főleg a fogzás befolyásolja, van mikor csak 1-szer kel és szinte alszik is tovább, máskor meg rengetegszer és órákig is ébren vagyunk iszonyú sírással :( Napközben sem indig tud aludni, ez is hullámzó. Ma pl 2* 1,5 órát aludt napközben és már alszik 9 óta.
A heti menetrendünk szinte változatlan a fejlesztések és torna terén, még a taping jött be pluszba, amit nagyon jónak találok.
Egyre sűrűbben van igénye az állásra és már önmagához képest nagyon ügyesen meg is tartja magát igaz csak kapaszkodva. Most a hason fekvést és a kitámasztást gyakoroljuk, mert a feszes karjai miatt nagyon gyorsan átfordul hasról hátra ha elfárad, nem pedig hajlított karral lehasal.
A súlya is megindulni látszik szerdán a védőnő 8.800gr-ot mért. Azért írattam fel a dokival Nutridrinket ( ez ilyen kis dobozos roboráló lötty/ tápszer) és most a tejpépeket pl azzal csinálom,vagy ivójoghurttal nem pedig vízzel.
Voltunk pénteken Debr-ben a fejlődésneurológián, minden okés meg lettünk dicsérve, doktornéni szerint nagyon sokat javult a végtagok feszessége és a nyak lazasága is! Figyelme nem megítélhető, de felkelthető, a szemkontaktust felveszi többször rövid időre! Kitöltötte a 7 pontos papírunkat is ami a rokkant parkolási kártyához és a súlyadó kedvezményhez kell.
Ma be is akartam jelentkezni az okmányirodába,de addig nem lehet megcsináltatni, míg az előző le nem jár :( Valamint mint kiderült 2011. júliusában módosult a jogszabály, ezért nem fogadják el a 7 pontos papírt, hanem az kell amit az emelt családi pótlékhoz kell kitöltetni, azonban nem mindegy, hogy azon milyen betű típussal jelölt betegség van feltüntetve. A parkolási kártyához K-M betűs lehet, nekünk persze nem olyan van (Q). 
Az egészben egyébként az a legdurvább, hogy akár 4 ilyen igazolásunk is lehetne:
1. Koraszülött utógond:  shunt
2. Neurológia: epilepszia
3. Szemészet: centrális látássárülés
4. Fejlődés neur: mozgáskorlátozottság!!!!
Felhívtam a fejlődésneurológiát és nagyon aranyos volt az asszisztensnő, mert mondta, hogy nekik van ott helyben ilyen igazolás, kitölteti és elsőbbségivel postára adja! Nagyon rendes tőle!
Ami viszont újdonság, hogy ismét "iskolapadba ülök",mert jelentkeztem egy ingatlanközvetítő és értékbecslő tanfolyamra, ami egy középfokú OKJ-s végzettséget ad majd. November végén indul és várhatóan 2012. febr-márc a vizsga időpontja. Nem egy hosszú tanfolyam, de engem érdekel, régen dolgoztam ingatlan irodában és nagyon szerettem. Gondoltam hátha ezt esetleg tudnám Oli mellett is csinálna ,majd és esetleg rugalmas lenne az időbeosztásom, majd meglátjuk.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése