2011. október 17., hétfő

Összefoglaló a múlthétről

A múlt hetünket leginkább az alváshiány fémjelezte :( Ismét irtó vacakul aludt Olesz, volt, hogy hajnali 2-kor aludt el és már 7-kor fent volt, napközben pedig köszönte szépen de nem aludt! Szóval a hétvége felé már mindannyian ki voltunk nyúlva, de persze elsősorban a gyerek.

Ami azonban jó hír, hogy telefonos konzultáció után arra jutottunk a Tanárnővel, hogy a Sabrilt lehet nála csökkenteni, ha engedi akkor el is lehet hagyni!!! Jupiii, szép az élet sralalaaaa.... :D A másik epis gyógyszere a Lamictal maradjon az eddigiek szerint. Valószínűleg a gyógyszer csökkentés is közre játszik a nyugtalanságba, ugyanis annyi újdonság van körülötte és Ő is annyi minden újat tud csinálni, hogy ez egy kicsit izgathatja, de végeredményben NAGYON-NAGYON ÖRÜLÉS VAN!

Totálisan megváltozott egyébként a gyerek a csökkentett gyógyszer mellet, ugyanis nincs folyamatosan leszedálva. Kinyílt neki a világ olyannyira, hogy pénteken séta közben nézelődött a babakocsiból! Az én Fiam!!!! Oda kapta a fejét, mikor mellette a földön villogni kezdett az egyik játéka, követte a szemével a másik villogó játékát! Megtanulta, hogy ha segítünk ülésbe húznia magát, akkor abból fel tud állni, igaz, hogy a kezünkbe kapaszkodva, na de akkor is áll! Az etetőszékben ülve tudom etetni, nem kell hétrét görnyedve az ölemben etetni, mert eddig úgy evett. Ismét elfogadja a darabos ételeket, nem zavarja, hogy meg kell rágni! Próbál fogni és nyúlni két kézzel, vagy ha már a tárgy az egyik kezében van, próbálja a másikkal is megfogni. Követi az utasításokat, mint pl. állj fel, nyomd ki a lábad, vagy csücs le.

Nagyon ügyes volt a tornán, Krisztike megdicsérte. A koraiban már nem remekelt, ott már fáradt volt a sok napja tartó nem alvások miatt, és kicsit sztrájkolt. Szerdán voltunk Tiszakécskén egy Pető-s konduktor kis hölgynél, aki szintén gondjaiba veszi gyermekem. Nagyon aranyos volt és szimpi így első nekifutásra. Ma azaz hétfőn voltunk nála foglalkozáson először ( fél óra volt) és Oli minden igyekezete ellenére ügyesen dolgoztak együtt. Kíváncsi leszek hogyan alakul majd a továbbiakban. Most nem mutatott semmi újdonságot, ezért kértem, hogy próbáljon meg olyat is kitalálni neki amit itthon nem csináltunk eddig. Nem csinált belőle gondot, mondta, hogy csütörtökön majd mutat mást is. Elvileg mindennap kéne menni hozzá, de mondtam neki, hogy arra már nincs időben kapacitása a gyereknek ( nekünk meg anyagiakban), de heti 1-2 alkalommal eljárunk ha neki is megfelel. A többi fejlesztés marad a régiekben.
Így is zsúfolt a heti menetrendünk:
Hétfő: Dévény torna
Konduktor
Kedd: Zene terápia
Korai fejlesztő
Talpmasszázs
Szerda: üres
Csütörtök: Dévény torna
Konduktor
Péntek: Kitti barátnős játék egész délelőtt ( 2-3 óra)
Ja és ehhez jön még, ha intenzív hetet tartunk Dévényből akkor szerdán és pénteken is a torna.

Szombat estére/ éjjelre rendeződött az alvása is ugyanis este 9-től reggel 1/2 8-ig aludt ébredés nélkül és már 1/2 10-kor álmos volt ismét. Vasárnap is jól aludt, bár már 1/2 7-kor aludt este, felkelt 1/2 9-kor enni, gyorsan vissza is aludt, majd 1/4 3-kor azt gondolta, hogy kialudta magát mára, de azért 4-től még aludt 1/4 7-ig :)

Vasárnap volt a keresztelő, teszek fel képeket is, de nem ér malac Anyát kritizálni :) ( Elég sz@rul érzem így is magamat a súlyom miatt. Majd ha már nem táplálkozik belőlem egyszem gyerekem akkor lesz intenzív fogyókúra.)Olika nagyon ügyes volt, meg sem kottyant neki, hogy "nyakon öntötték" :D Mondjuk a keresztelő szertartás után mi haza jöttünk, a többiek ott maradtak az istentiszteleten.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése