2011. június 24., péntek

Péntektől- Péntekig

Megint eltelt 1 hét írás nélkül :( Annyi minden zajlik mostanában, hogy örülök, ha este kicsit netezek, aztán alvás.
A hétvégén szokás szerint Mamuszéknál volt a Törpe, nagyon ügyesen feladatoztak, kukucskáltak, kúsztak-másztak-álltak :) Papa is megértette, hogy nem macerálásból mondtam előző hétvégén, hogy ne cipelje annyit a popóját, mert neki mozognia is kell , azt meg ölben nem igazán tud. Szóval a kezdeti sértődésen túltette magát és rájött, hogy csak jót akarok a gyereknek, nekem a legrosszabb mikor nyafog, és nem veszem fel hanem gyűrjük tovább a feladatot.
Közben azApjával kiválogattuk az anyóséktól elhozott ezer éves cuccainkat, amit megtartottunk azt bedobozolva felkerült a padlásra, volt ami kuka és volt amit feltettem a Vat..,-ra eladni. Marha sok időt igényelt ez a válogatás, vasárnap már csak takarítani volt időm meg mosni.
Hétfőn azApja mondta, hogy fáj a bölcsesség foga, ezért szereztem neki keddre röntgent, fogorvost és ha kell szájsebészt. Naná, hogy kellett az utóbbi ugyanis már 2 éve rossz volt ez a foga , de nem ment vele sehová, szóval ki kellett vésni-húzni :( Szegény 4 érzéstelenítőt kapott, meg utána 5-7 varratot. Úgy nézett ki napokig mint aki egy diót tartogat a szájában, enni sem tudott rendesen, jegelte is szegény. Remélem rájött, hogy nem hülyeségből maceráltam 2 évig, hogy csináljon vele valamit, mert előtte csináltattam meg az összes fogát, csak ez az egy maradt ki. Hétfőn volt Krisztike a gyógytornász és megint nagyon megdicsérte Olit, mert ügyes volt, bár szinte végig nyávogta az egészet.
Kedden történt ugye a fent bemutatott azApja esete a szájsebésszel című story, mi meg reggel 9-re mentünk a koraiba Katikához. Itt is nagyon ügyes volt Oli, bár előtt már korán fent volt és nem aludt vissza. Új kedvence a gördeszkázás, szóval be kell szereznünk egyet itthonra :) Katika szólt, hogy nem tud velünk jönni szerdán Pestre a Vakodába,mert baj van a derekával :( Kértem, hogy akkor a szakvéleményét ne felejtse el, mondta, hogy majd elküldi nekik.
Miután haza értünk Csongrádról elmentünk Kecskemétre, mert Mamusz be volt jelentkezve a fodrászhoz, meg ügyet kellett intéznie, én meg berohantam a céghez a diákhiteles halasztásos papíromért, mert gyed és gyes alatt ha nem dolgozik az ember akkor lehet fizetési halasztást kérni, amire nekünk most szükségünk van sajnos. Aztán ebédeltünk bent a városban, majd haza jöttünk mert Olika már nem bírta a kiképzést, meleg is volt, meg a kocsiban csak nem tud úgy pihenni. Nemsokkal később azApja is befutott,mert vett ki szabit a szájsebészeti beavatkozás miatt.
Szerdán mentünk reggel korán Pestre a Vakodába. Persze szokás szerint a lehető legrohadtabb időt fogtuk ki olyan meleg volt. 10-re voltunk fent, fel akarták mérni, de közben elaludt ezért előbb a papír munkát csináltuk meg, majd később a felmérést. Aminek az eredménye egy marha nagy nulla! Ugyanis azt ők sem tudták megmondani, hogy lát-e a gyerek vagy sem. Szóval nem lettünk okosabbak! Továbbra is feladatozunk, fejlesztünk, kukucsolunk, látásfejlesztő cd-t nézünk és a többi. Leginkább azon voltak fennakadva, hogy ha mi Bács megyeiek vagyunk akkor mért Csongrád megyébe járunk koraizni! Azért,mert ott jó szakember van és kész! Nem mindegy? Csak legyen fejlesztve a gyerek!
Miután végeztük elmentünk Tatabányára a nagyszüleimhez egy gyors látogatásra. Nagyon örültek nekünk,csak rövid ideig voltunk :( Kb 1/2 7 volt mire hazaértünk, addigra a gyerekkel már alig lehetett bírni, szegény elfáradt nagyon , fürdés után szinte rögtön el is aludt:)
Csütörtök reggel 9-re mentünk Krisztihez tornázni,megint ügyes volt és az első 20 perceben nem is sírt ! Miután haza értünk mostam, összepakoltam a gyereket és azApja elvitt minket Mamuszhoz. Előtte beszaladtunk a postára meg a védőnőhöz. Jól el voltunk a Mamusznál,pont ott volt a barátnője akitől kapott Olcsi egy borostyán láncot. Nagyon dizájnos benne :) Este 7 körül indultunk haza, de még akkor is dög meleg volt! Itthon locsoltunk kicsit aztán fürdés, vacsi és alvás.
Reggel 3/4 6-ig aludtunk aztán cicizett és visszaaludt még 8-ig! Miután felkeltünk pont hívott a kis barátnőnk Kitti anyukája, hogy ha itthon vagyunk eljönnének a heti találkozónkra. Nagyon örültünk nekik :) Aranyosak voltak együtt a gyerekek, kb 1- másfél órát "játszottak" aztán kidőlt mindkettő a sorból a tandem cicizés közben :) Nemsokkal később azApja is elment dolgozni, ketten maradtunk:) Délután már teljes matrica lett a gyerek ugyanis gőzerővel jön a jobb felső 1-es fogacska meg a párja is, de ez holnap tutira karcol majd. Szóval ment a ringatás, sétálás,éneklés és mindez váltakozó ismétlésben. Alig aludt csak piciket. Fürdésnél nagyon felélénkült, aztán 1/2 10 volt mire elaludt.
Összességében véve jó kisfiú, végig alussza az éjszakát, bár reggel korán kel, de vissza is alszik általában. Jó az étvágya, bár a tejpépeket megint nem kéri, főzelék jöhet, gyümölcs jöhet és már néha 1-1 falat vajas kenyér/kifli. Ügyesen fejlődik a mozgása, igényli az állást, bár nem tudja sokáig tartani magár, önállóan nem áll meg. Ülésbe húzza magát, fejét már viszonylag jól tartja. Hasról hátra fordul, vissza csak kis segítséggel.
Egy szó mint száz haladunk szépen lassan!

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése