2011. szeptember 30., péntek

Péntek és Debrecen

Tegnap végül egész nap tartott a gyerekem gyagya állapota :( Sőt egész éjszaka is, összesen aludt 4 órát én meg 3-at. Csórikámat nagyon megviselik ezek a fránya fogacskák. Megnéztem ma és felül 2 szemfog, alul 2 kismetsző, 2 szemfog és 2 kisőrlő fogacska taszigálja a kis ínyét!!!
Reggel 3/4 7-kor indultunk Debr-be, 3/4 9-re értünk a Klinikára, közben megálltunk megreggeliztetni a gyereket egy karcagi benzinkútnál ( mindig ott szoktunk megállni kávézni, pisilni... stb). AzApja állt sorba a kartonozóban, mi pedig lementünk a rendelésre a Szemklinikán. Miután végzett fent lejött Lacus és mondta, hogy az asszisztensnek kell szólnunk. Miközben vártunk találkoztunk a docensnővel a folyosón, de mivel az assz. nő nem vette be a papírjainkat, nem szóltunk neki, hogy rá várunk csak köszöntünk, aztán egyszer csak láttuk elmenni. Ezt követően kb 10 percre kijött az assz. nő, beadtuk a papírt, mire ledorombolta Lacust, hogy miért nem szóltunk hamarabb, mert docensnő most ment el. Köszi, mi ott voltunk időben arról ne tehetünk, hogy ő nem jött ki hamarabb a papírokért, ha meg kopogtatni merészel az ember, akkor meg azért tolják le, na most légy okos Domokos! Végül visszahívta a docensnőt, ő meg pik-pak megvizsgálta Oleszt, aki persze 2-ig nem látott,mert előtte ébredt fel. Persze nem igazán követte a ronda barna világítós medvét a szemével csak másodpercekre. Aztán valami géppel nézte a szemét, ami villogó fényt bocsátott ki, na ettől meg berohamozott a gyerek! :(Azt mondta, hogy a szemmozgása jó, olyan amilyennek lenni kell, néha kicsit kancsalít a bal szemével, ezt figyelni kell, de funkcionálisan nem lát rajta semmilyen szervi eltérést.
Amikor végzett a vizsgálatokkal oda adtam neki a Vakodás szakértőit, na és akkor teljesen megváltozott, persze az alapján rögtön indokoltnak látta a fixáció hiányát. Ennyit a szakorvosi véleményről. A papíron már az van, hogy a látásélesség nem vizsgálható, fixációt megítélni nem lehet ( vizsgálat közben epis rohama volt), a szemmozgások szabadok, a bal szemével néha convergál. Na szóval ez megint nesze semmi fogd meg jól!

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése